Pasquali

Dejavnost Pasquali Macchine Agricole se je začela leta 1949, na podlagi enkratne zamisli dr. Lina Pasqualija, ustvariti stroj pravih dimenzij, s katerim se bodo lahko opravljala vsa tista dela, ki se ne dajo opravljati s traktorjem: dvokolesni traktor (motokultivator).

Po nenadnem uspehu tega stroja, je Pasquali nadaljeval z razvojem, dodal kolesno os, sedež volana in nastal je mini traktor. V začetku  60. let je razvil prvi mini traktor s štirikolesnim pogonom in osrednjim zgibnim krmiljenjem. Veliko bolj udoben in visoko zmogljiv v primerjavi z  dvokolesni traktorjem, se je ta traktor izkazal kot zelo uspešen v vinogradih in postal na trgu zelo prodajan. V nadaljnjem razvoju je Pasquali traktorju okrepil motor in strukturo. Genialna zamisel, o kateri do tedaj ni razmišljal nihče, zmanjšati sprednja kolesa in s tem povečati na maksimum radius obračanja, je bila revolucionarna in prevzela jo je  tudi vsa ostala konkurenca.

Leta 1999 se je podjetje združilo z BCS Abbiaterasso v Skupino BCS.  Proizvodne obrate ohranjajo v Italiji, prodajno mrežo pa imajo po vseh celinah.

Prodajni program:

TRAKTORJI (izberite model):
ERA  9.40
SIENA  K30 / K40 / K60
EOS  60
MARS  L80 / K105
ORION  K105 / L80 SERIES